Alcoolul băut în cantități mici sau moderate la începutul sarcinii nu are niciun impact negativ asupra dezvoltării fătului, susțin oamenii de știință danezi.
Savanții susțin că femeile aflate la începutul sarcinii pot bea săptămânal cel mult 8 pahare de vin sau de alte băuturi care au un conținut scăzut de alcool, notează BBC. O cantitate mai mare poate duce, însă, la apariția avortului spontan sau la apariția diverselor boli ale copiilor.
Pentru a ajunge la această concluzie, savanții au monitorizat un grup de peste 1.600 de femei însărcinate încă de la începutul sarcinii și până când au născut . Analizele efectate pe tot parcursul sarcinii, dar și după aici au arătat că alcoolul băut în cantități mici sau moderate nu are un impact negativ asupra viitorului copil.
„Consumul de alcool în timpul sarcinii a fost asociat constant cu efecte adverse în dezvoltarea neurologică. Inteligența, atenția și funcțiile executive sunt, în mod special vulnerabile”, însă numai în cazul consumului excesiv de alcool în timpul sarcinii, au precizat autorii studiului.